Przekładaniec waflowy

Przekładaniec waflowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wafle

    1 paczka
  • mleko

    1 szklanka
  • cukier

    1,5 szklanka
  • margaryna

    1 kostka
  • mleko w proszku

    2 szklanka
  • kakao

    2 lyzka
  • marmolada

    25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wafle cienko posmarować marmolada. Do radelka wlać mleko, wsypać cukier i włożyć margarynę. Wszystko zagotować. Następnie wsypać kakao i mleko w proszku - kilka minut gotować mieszając. Goraca masa smarować pokryte marmolada wafle i składać jeden na drugim. Obciążyć i pozostawić do ostygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat