Zielony kalafior z groszkiem i orzechami Macadamia

Zielony kalafior z groszkiem i orzechami Macadamia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zielony groszek

    1 garść
  • ząbek czosnku

    1 szt
  • jogurt naturalny

    100 ml
  • posiekany szczypiorek

    1 łyżka
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz czarny grubomielony

    1 szczypta
  • kalafior

    1/2 zielony
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior podzielić na różyczki i ugotować na parze- nie za długo, by był jędrny i nie stracił koloru. Jeśli używamy mrożony groszek to pod koniec gotowania kalafiora wrzucić go do wrzątku.
W miseczce wymieszać jogurt z posiekanym czosnkiem, solą i pieprzem.
Na miseczkę przełożyć kalafior i groszek, posypać szczypiorkiem i posiekanymi orzechami, a następnie polać sosem jogurtowym. Podawać na ciepło lub na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kochanyptysiu

01.06.2011 19:18
fantastyczny,zabieram go do siebie i czekam na kolejne hity!

buksiak12

16.09.2010 14:31
wygląda super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat