Przepis i sposób przygotowania na: Placek łasiczka
Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec wsypujemy cukier i ubijamy. Na końcu wlewamy żółtka- mieszamy. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Mieszamy wykładamy na formę 25/36 i pieczemy w 180 stopniach około 30 minut. Studzimy.
Ciasto miodowe:
Z mąki, margaryny, jajka, cukru, miodu i sody zagniatamy ciasto. Wykładamy na formę i pieczemy do 35 minut w 180 stopniach.
Śnieżka:
Śnieżkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Galaretkę wiśniową rozrabiamy w 0,5 szklanki wrzątku. Dodajemy tężejącą galaretkę do gotowej śnieżki i ubijamy chwilkę.
Masa jabłkowa:
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce. Smażymy do rozpadnięcia się jabłek a następnie dodajemy galaretkę w proszku i cukier- mieszamy.
Przełożenie ciasta:
Ciasto miodowe- masa jabłkowa- ciasto jasne- śnieżka- ciasto z kakao