Surówka z kapusty pekińskiej Eli

Surówka z kapusty pekińskiej Eli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    1 sztuka
  • śmietana kwaśna18 proc

    według uznania
  • majonez tradycyjny

    według uznania
  • sól

    do smaku
  • cebula biała

    1 sztuka
  • ogórek zielony

    1 sztuka
  • kapusta pekińska

    1 mała główka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki sosu (śmietana,majonez,czosnek,sól,pieprz)połączyć.Ilość sosu według uznania.Kapusę pekińską i paprykę pokroić w kostkę,cebulę drobno posiekac.Obraną marchew,ogórka(bez obierania) i jabłko(bez obierania)zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Wszystkie składniki włożyć do miski,dodać sos i wymieszać.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewelina/bunia

18.04.2011 09:28
smaczne

ewelinapac

02.01.2011 15:07
bardzo dobra

oliwkowa

21.10.2010 20:57
smaczne

Dorota71

22.09.2010 13:06
fajnie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat