Pijane pieczarki

Pijane pieczarki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarek

    6 szt.
  • cebuli

    3 szt.
  • masła

    1 łyżka
  • białego wytrawnego wina

    100 ml
  • Ramy Cremefine Profi do gotowania

    50 ml
  • sera żółtego

    10 dag
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki umyć i osuszyć. Trzonki grzybów odciąć. Na patelni rozpuścić masło, dodać pokrojoną w grubą kostkę cebulę i posiekane trzonki grzybów. Chwilę podsmażyć i ułożyć na wierzchu kapelusze grzybów. Przykryć i dusić przez około 10 minut. Dodać sól, pieprz, śmietanę i wino. Składniki połączyć mieszając delikatnie, aby kapelusze pieczarek pozostały nienaruszone. Przykryć i dusić kolejne 10 minut. Kapelusze pieczarek przełożyć do naczynia żaroodpornego, napełnić podsmażoną cebulką, na każdym ułożyć po plasterku sera żółtego i wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 190ºC, aby ser się roztopił.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewelina47

02.10.2012 11:10
apetyczne pieczareczki

Paulina33

31.03.2012 12:35
wyglądają super, a nazwa jest zabójcza :D

jeta72

23.09.2011 14:10
extra!

Ela15

30.06.2011 08:11
super

Kopiko1983

16.04.2011 04:46
Bardzo fajnie!

Kopiko1983

16.04.2011 04:46
Bardzo fajnie!

kasiurek

02.03.2011 15:39
wygladaja mega smacznie, musze wyprobowac:)

Karolina92

28.02.2011 14:43
pomyslowe :)

romanrafal

12.01.2011 17:10
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat