Grochówka Eli

Grochówka Eli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek wędzony

    400 g
  • kiełbasa zwyczajna

    500 g
  • cebula biała

    1 sztuka
  • ziemniaki

    8 sztuk
  • marchewka

    1 sztuka
  • kostka mięsna

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • przyprawa do zup Kucharek

    do smaku
  • majeranek Prymat

    do smaku
  • liście laurowe Prymat

    3 sztuki
  • groch

    500 łuskany
  • ziele angielskie całe

    6 ziarenek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka z wrzącą wodą (około 4 litry)dodać opłukany groch,boczek pokrojony w kostkę,liście laurowe,ziele angielskie i gotować do miękkości grochu.Kiełbasę pokroić w kostkę,cebulę posiekać,przesmażyć razem na patelni(kiełbasa puści tłuszcz) i dodać do zupy.Ziemniaki i marchewkę pokroić w kostke i też dodać do zupy.Gotować do miękkości ziemniaków i marchewki.Przyprawić solą,pieprzem,maggi i majerankiem.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Goya

15.05.2012 15:19
super

Pacia

12.01.2012 08:14
ach-uwielbiam grochówkę

Magdalena80

17.01.2011 22:17
och... przepyszne

Bart

17.01.2011 22:14
uwielbiam

ZEWA

24.10.2010 14:04
idealna na tę porę, ale czasem i latem gotuję grochową

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat