Zupa kapuściana

Zupa kapuściana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 kg
  • marchew

    0,5 kg
  • ziemniaki

    0,5 kg
  • cebula

    2 szt
  • margaryna

    10 dag
  • liście laurowe

    1 szt
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • kiełbasa cienka

    20 dag
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • gałka muszkatołowa mielona

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, obrane ziemniaki i marchewki pokroić w talarki, cebulę w piórka. Cebulę obsmażyć w połowie margaryny, dodać warzywa (kapustę, marchew, ziemniaki), przyprawy, pół litra wody, kostkę rosołową. Gotować pod przykryciem 40 minut. Kiełbasę pokroić w plasterki i obrumienić na reszcie tłuszczu. Rumianą dodać do zupy. Na końcu dodać gałkę muszkatołową, doprawić solą i pieprzem do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Adam/ZUB3R

15.11.2013 21:02
smaczna zupa

romanrafal

23.06.2012 17:08
smaczna

olkaaa

14.01.2012 15:27
lubię

Mirka-Ludomila

23.10.2010 01:28
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat