Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowany kalafior

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowany kalafior

Kroki postępowania

1
Kalafior dzielimy na różyczki, które myjemy i wrzucamy do garnka. Zalewamy wodą, solimy i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia.
Krok 1 - Panierowany kalafior foto
2
Do jednej miseczki wsypujemy bułkę tartą, w drugiej roztrzepujemy jajko. Przystępujemy do panierowania kalafiora – najpierw otaczamy go w jajku.
Krok 2 - Panierowany kalafior foto
3
Następnie obtaczamy w bułce tartej.
Krok 3 - Panierowany kalafior foto
4
Smażymy na rumiano z każdej strony na rozgrzanym na patelni oleju.
Krok 4 - Panierowany kalafior foto
5
Podajemy na gorąco, wówczas najlepiej smakuje.
Krok 5 - Panierowany kalafior foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sasanka 22.06.2014 12:03
Fajny pomysł :) do tego jakiś orientalny sosik i można się obiadać
Adam/ZUB3R 22.06.2014 00:32
bardzo lubię
Agula&Stabi 21.06.2014 21:43
Też je robiliśmy bardzo dobra alternatywa dla ziemniaków na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak