Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mintaj w panierce

5.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

filety z mintaja
3 szt
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
pieprz
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
1 szczypta
Sklep Prymat
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Panierka

mąka tortowa
2 szklanki
mleko
1 szklanka
jajko
1 jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
2,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w panierce

Każdego fileta pokruszyć solą i pieprzem z obu stron , następnie przyprawić pozostałymi przyprawami też po obu stronach . Panierować pierwsze w mące , później z mlekiem i roztrzepanym jajku i bułce tartej . Robić to z każdym kawałkiem fileta . Smażyć na złoty kolor po obu stronach .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 03.05.2016 16:24
pyszna ryba
malaczarna23 14.07.2014 13:44
fajna ryba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak