Rolada rybna w cieście francuskim

Rolada rybna w cieście francuskim

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • ryba wyfiletowana

    400 g
  • koper świeży

  • jajko

    1 sztuka
  • masło

    1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek

  • sól

  • pieprz

  • sok z cytryny

  • otarta skórka z cytryny

  • papryka słodka

  • cheddar

    40 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

• rybę kroimy w kostkę, przyprawiamy,
• na patelnie wlewamy oliwę i dodajemy masło,
• smażymy rybę, dodajemy sok z cytryny i dusimy chwilę rybę aż się rozpadnie,
• odstawiamy patelnie, dodajemy posiekany koper i startą skórkę cytrynową,
• masę rozsmarowujemy na cieście, posypujemy serem, rolujemy i zaklejamy brzegi,
• wierzch ciasta smarujemy rozkłóconym jajkiem,
• pieczemy 20 min w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

maryśka

10.07.2011 07:51
na pewno smaczna

Jolanta40

01.02.2011 15:11
ciekawe

iknkirke

24.11.2010 09:00
Ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat