Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z suszoną żurawiną

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 5-6 plastrów
żurawina suszona 4-5 łyżek
woda ok. 2 szklanki
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z suszoną żurawiną

Kroki postępowania

1
Do naczynia żaroodpornego wkładamy plastry karkówki, posypujemy papryka słodką i vegeta. Dodajemy suszoną żurawinę i zalewmy ok. 2 szkl. zimnej wody.
Krok 1 - Karkówka z suszoną żurawiną  foto
2
Wkładamy do piekarnika temperatura 180 stopni, po ok 30 minutach obracamy mieso. Ponownie do piekarnika na ok 20 minut.
Krok 2 - Karkówka z suszoną żurawiną  foto
3
Upieczone mięso przekładamy, a sos i żurawinę przecieramy przez sitko. Przetarty sos gotujemy na wolnym ogniu ok 10 minut.
Krok 3 - Karkówka z suszoną żurawiną  foto
4
Mięso polewamy gotowym sosem żurawinowym.

Smacznego!!!
Krok 4 - Karkówka z suszoną żurawiną  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidzia 05.06.2014 15:46
Lubię mięso z żurawiną.
Sylwia26 05.06.2014 15:39
wygląda apetycznie
halinah 05.06.2014 14:11
konkretny obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak