Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada gotowana dwa smaki.

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

SKŁADNIKI PODSTAWOWE

schab bez kości 3 plastry
filet z kurczaka 1 sztuka

FARSZ

truskawki 10 sztuk
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
Bazylia suszona Prymat 3 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 3 szczypty
sól do smaku 2 szczypty
cebula biała 1 sztuka
olej rzepakowy 1 łyżka
ser biały 125 g
Papryka słodka mielona Prymat 3 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada gotowana dwa smaki.

Kroki postępowania

1
Plastry schabu oraz filet z kurczaka rozbijamy delikatnie przez folie spożywczą tak by miały po nałożeniu na siebie jednakowe wymiary.
Krok 1 - Rolada gotowana dwa smaki. foto
2
Solimy i posypujemy pieprzem oraz słodką papryką .
Krok 2 - Rolada gotowana dwa smaki. foto
4
Przygotowujemy farsz:
Cebulę kroimy w drobną kostkę.
W rondelku o grubym dnie rozgrzewamy olej.
Wrzucamy cebule, chwilę smażymy.
Krok 3 - Rolada gotowana dwa smaki. foto
5
Truskawki kroimy.
Krok 4 - Rolada gotowana dwa smaki. foto
6
Następnie dodajemy pokrojone drobno truskawki.
Krok 5 - Rolada gotowana dwa smaki. foto
7
Dokładamy koncentrat pomidorowy i razem dusimy.
Doprawiamy pieprzem.
Studzimy.
Krok 6 - Rolada gotowana dwa smaki. foto
8
Do przestudzonego sosu dodajemy biały ser.
Mieszamy.
Krok 7 - Rolada gotowana dwa smaki. foto
9
Plastry schabu rozkładamy na foli aluminiowej.
Posypujemy bazylią i oprószamy słodką papryką.
Nakładamy porcje farszu.
Krok 8 - Rolada gotowana dwa smaki. foto
10
Przykrywamy filetem z kurczaka.
Jego także posypujemy bazylią i oprószamy papryką.
Wykładamy resztę farszu.
Krok 9 - Rolada gotowana dwa smaki. foto
11
Zwijamy delikatnie w rulon tak by całość była pokryta folią. Jej końce ściśle zawijamy.
Krok 10 - Rolada gotowana dwa smaki. foto
12
Całość delikatnie przekładamy do 3 woreczków śniadaniowych za każdym razem mocno je zawiązujemy.
Krok 11 - Rolada gotowana dwa smaki. foto
13
Wkładamy roladę do garnka z wodą.
Gotujemy 45 minut od momentu jej zagotowania.
Krok 12 - Rolada gotowana dwa smaki. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 15.08.2014 11:06
fajny obiad !
Katarzyna59 02.07.2014 17:21
pyszna rolada
Christopher 05.06.2014 20:04
Ciekawa propozycja.
Wacław 05.06.2014 10:33
pyszny obiadek w Twoim wykonaniu :-)
Magula 05.06.2014 10:24
mniam pyszne danie
wwwiolka 05.06.2014 09:48
Bardzo fajny przepis.
ben-ka 05.06.2014 09:32
Ciekawa jestem jak smakuje.
Barbara13 05.06.2014 08:37
świetny pomysł,
Czyki 05.06.2014 08:09
Takie zaskakujące połączenie, ale wyglądaja obłędnie :)
barbara11561 04.06.2014 22:20
bardzo ciekawa jestem smaku tej rolady,musiała być pyszna:)
Ania84 04.06.2014 21:16
super pomysł
idealme 04.06.2014 20:49
może być dobre!
Gracer 04.06.2014 20:43
Pyszna jest !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak