Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane boczniaki.

4.0
(21)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczniaki 5-6 sztuk
mąka pszenna
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2 sztuki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane boczniaki.

1. Na jednym talerzyku rozmącamy jajko, na drugi wsypujemy mąkę, a do trzeciego - bułkę tartą.
2. Każdy kapelusz oprószamy lekko solą i pieprzem.
3. Grzyby najpierw obtaczamy w mące, potem w jajku, a na końcu w bułce tartej.
4. Wkładamy boczniaki na rozgrzany olej i smażymy na rumiano z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 23.12.2015 06:49
lubię boczniaki, chociaż rzadko je jadam
ppaulina 11.07.2014 13:35
poprosze o taki talerzyk dziś na obiad :)
Margo1 02.07.2014 21:32
Lubię je bardzo
kuklik 07.06.2014 14:46
smakowite grzybki
Czarnula87 04.06.2014 20:22
dawno nie jadłam
Lidzia 04.06.2014 15:58
Są pyszne, bardzo je lubię.
agnieszka214 04.06.2014 14:30
takie grzybki czesto robie
V_kuchareczka 04.06.2014 12:42
wyglądają bardzo smakowicie
pestka 04.06.2014 11:51
pyszny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak