Rolada mięsna w cieście

Rolada mięsna w cieście

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka

    1 szt
  • cebula biała

    2 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • masło

    2 łyżki
  • mięso mielone wieprzowe

    40 dag
  • musztarda

    1 łyżka
  • sól

    1 łyżeczka
  • majeranek Prymat

    1/4 łyzeczki
  • jajka

    2 szt
  • ciasto francuskie

    30 dag
  • tymianek

    1/4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciast rozmrozić pod przykryciem, aby nie pokryło się kropelkami wody. Bułkę namoczyć w zimnej wodzie. Obrać cebulę i czosnek, pokroić w drobną kostkę i zeszklic na maśle.
Do mielonego mięsa dodać odciśniętą bułkę, cebulę, czosnek, jajko, musztardę i przyprawy. Dokladnie wymiezać i uformować wałek.
Ciasto rozwałkować i uformować roladę. Posmarować jajkiem i ponakłuwać widelcem. Piec w gorśącym piekarniku na złoty kolor przez 15 minut, później zmniejszyć temperaturę i piec przez 45 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

monisia1977

17.09.2010 06:19
dobra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat