Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa na smażonych pomidorach z makaronem

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rosołu lub bulionu drobiowego 2,5 l.
pomidor 5 sztuk
marchewka 3 sztuki
przecier pomidorowy 500 ml
śmietana 18 proc 250 ml
masło roślinne 2 łyżki
bazylia 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz
makaron nitki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa na smażonych pomidorach z makaronem

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w czwórki lub ósemki. Marchewki obrać, umyć pokroić w malutką kostkę.

W garnku, w którym będziemy gotować zupę, rozpuścić masło, włożyć pomidory oraz marchewkę.

Smażyć do powstania gęstej masy pomidorowej.

Zdjąć z gazu, zmiksować blenderem na pół gładki krem.
Do gotowej masy pomidorowej dodać przecier pomidorowy -połączyć.

Całość zalać rosołem, wymieszać, doprawić przyprawą do pomidorów oraz solą i pieprzem wg potrzeby. Gotować razem ok 15 min.

Odlać chochelkę zupy , wymieszać ze śmietaną , przelać do garnka. W między czasie ugotować makaron wg. przepisu na opakowaniu z dodatkiem soli i oleju-odcedzić.

Do talerzy włożyć ugotowany makaron zalać zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolcia_90 10.08.2015 18:46
Ciekawy sposób na pomidorową :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak