Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

hamburgery z grila

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

hamburgery

mięso mielone wołowo-wieprzowe 500 g
jajko 1 szt
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyzki
mleko kilka łyżek

ziemniaczki

ziemniaki młode 6 szt
oliwa
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: hamburgery z grila

Mielone mięso dokładnie wymieszać z jajkiem, przyprawami i bułką tartą nasączoną mlekiem. Formować płaskie kotlety i piec z obu stron na grilu posmarowanym oliwą, żeby się nie przykleiły
Ziemniaczki obrać pokroić w plastry lekko skropić oliwą i posypac porzyprawą .Wyłożyc na tackę i piec na grilu.Gdy już zmiękna wyłozyć na nie gotowe hamburgery

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 16.06.2014 21:10
500 g mięsa wołowo-wieprzowego to obok tych tekturowych kotletów nawet nie leżało....
Krzysztof15 04.06.2014 20:13
niech bedzie ze sklepowe ,własnorecznie robione
Bernadeta1 01.06.2014 23:11
super jedzonko
Wiesława1 26.05.2014 19:55
Wygladaja smakowicie...i te ziemniaczki...pycha
Konczi 26.05.2014 14:00
wyglądają jak sklepowe ....
dodi 26.05.2014 09:23
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak