Zupa z sałaty

Zupa z sałaty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 litry wody

  • 2 główki sałaty

  • marchewka

  • pietruszka

  • cebula

  • 1 łyżka mąki

  • 2 łyżki śmietany

  • 2 łyżki octu

  • sól

  • 15 dkg wędzonego boczku

  • 2 łyżki mleka

  • żółtka

    2 szt.
  • jajka

    4 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew,pietruszkę i cebulę przygotować na wywar, gotować do miękkości. W czasie gotowania roztrzepać żółtka z mąką, śmietaną, octem i solą. Dodać ostrożnie mieszankę do wywaru. Zagotować i dodać poszarpaną sałatę. Po zagotowaniu wyłączyć. Przygotować omlet - posiekać boczek, usmażyć i dodać jajka z mlekiem i odrobiną soli. Pokroić na kawałki i dodać do każdego talerza. Zalać gorącą zupą i posypać natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Marta92

28.04.2011 08:33
BARDZO SMACZNE :)

jola1512

24.02.2011 09:54
ale fajne...

jola1512

24.02.2011 09:54
ale fajne...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat