Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z rabarbaru i jabłek

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 1 kg
cukier 0,5 kg
cytryna 1 szt
jabłka 2-3 szt
żelfix 40 g

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z rabarbaru i jabłek

Rabarbar obrać i pokroić na kawałki. Jabłka obrać i też drobno pokroić. Cytrynę dobrze wyszorować i obrać ze skórki. Rabarbar wraz z jabłkami i skórką z cytryny przełożyć do garnka wlać kilka łyżek wody i wycisnąć sok z ½ cytryny i rozgotować. Wsypać żel -fix , cukier i jeszcze raz zagotować , wyjąć skórkę z cytryny i odszumować. Gorącą konfiturę przełożyć do słoiczków, odwrócić słoiczki dnem do góry . Po lekkim ostudzeniu ponownie odwrócić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 25.05.2014 15:32
świetna konfiturka
gusia1000 25.05.2014 14:00
Fajna konfitura i na pewno dobra.
Kejti 25.05.2014 11:23
Fajne połączenie owoców :-)
Katarzyna59 24.05.2014 18:50
świetna konfitura
Alex_M 23.05.2014 12:37
super pomysł :)
fotoviderek 23.05.2014 07:33
Świetna konfitura :)
Niki22 22.05.2014 23:03
lubię konfitury z rabarbaru :)
mirosława4 22.05.2014 22:54
muszę zrobić jestem ciekawa jak smakuje nigdy jeszcze nie robiłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak