Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z botwinki z jajkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

botwinka 3 szt.
ziemniaki 5 szt.
marchewka 1 szt.
śmietana 30% 100 ml
boczek wędzony 300 gram
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
jajko 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z botwinki z jajkiem

Kroki postępowania

1
Jajka dokładnie umyć i ugotować na twardo.
Ostudzić i obrać ze skorupek.
Marchewkę umyć i obrać oraz pokroić w kostkę.
Botwinkę umyć i razem z burakami drobno pokroić .
Ziemniaki obrać i umyć , również pokroić w kostkę.
Krok 1 - Zupa z botwinki z jajkiem foto
2
w 3 litrach wody ugotować boczek lub żeberka wędzone.
Następnie wyjąć mięso i do wywaru dodać pokrojoną marchewkę , ziemniaki i botwinkę. Gotować do momentu aż warzywa będą miękkie.
Krok 2 - Zupa z botwinki z jajkiem foto
3
śmietanę zahartować gorącą zupą .Następnie wlać do garnka i dokładnie wymieszać doprawić solą, pieprzem szczyptą majeranku, można tez dodać soku z cytryny .Podawać z jajkiem i udekorować zieleniną.
Krok 3 - Zupa z botwinki z jajkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 22.05.2014 07:31
apetyczna botwinka
gosia1988 21.05.2014 21:56
jedna z moich ulubionych zup
IlonaAlbertos 21.05.2014 21:52
Uwielbiam takie zupki.
norweska20 21.05.2014 21:41
w sezonie często robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak