Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka nadziewane pęczakiem i grzybami
Na rozgrzane masło wrzucamy pokrojoną cebulkę i kapelusze borowików ,pęczak i pokrojoną w paseczki szynkę .
Wszystko szybko przesmażamy ,aż do całkowitego wchłonięcia płynu przez pęczak .Dodajemy natkę ,paprykę pokrojoną w kosteczkę i marchew poszatkowaną drobno ,mieszamy już nie smażymy .
Następnie doprawiamy mięso podanymi przyprawami i nadziewamy farszem nasze udka .
Nie zbyt dużo bo pęczak jeszcze zwiększy swoją objętość i może nam skóra pęknąć .
Spinamy wykałaczką za skórę ,tak jest najbezpieczniej .
Mięso układamy na foli aluminiowej i na wierzch dajemy łyżkę masła czosnkowego ,szczelnie zamykamy tworząc torebkę i wkładamy do piekarnika na 45min