Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony pstrąg

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z pstrąga 1-2 szt
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
sos worcestershire 2 łyżki
czosnek ząbki 3-4 szt
cebula 1/4 szt
masło 1 łyżeczka
koperek 1 gałązka

Porada

W przpisie chodzi o filety z pstrąga tęczowego łososiowego.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony pstrąg

Czosnek pokroić w plasrerki, cebulę w piórka. Rybę umyć i osuszyć, ułożyć w miseczce. Dodac sól, pieprz, sos worcestershire, czosnek, cebulę i koperek. Odstawić na godzinę do lodówki. Następnie ułożyć w naczyniu do zapiekania (zarem z cebulą i czosnkiem). Na wierzchu ryby ułożyć wiórki z masła. Piec około 15 -20 minut w temp 180 stopni. Podawać z pieczomymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 15.06.2014 11:56
lubię ryby, pstrąga dawno nie jadłam
Zdzisław 20.05.2014 22:13
dla mnie to smaczne danie
Pani Domu 20.05.2014 09:36
wspaniała rybka
mirosława4 19.05.2014 19:29
smaczna i zdrowa rybka !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak