Diabelskie szaszłyki Eli

Diabelskie szaszłyki Eli

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • duże pojedyncze piersi kurczaka

    3 sztuki
  • sos sojowy

    5 łyżek
  • ocet ryżowy

    2 łyżki
  • olej roślinny

    2 łyżki
  • pędy bambusa z zalewy Tao Tao-posiekane

    1 łyżka
  • papryczki chilli z zalewy Tao Tao-posiekane

    2 sztuki
  • cebula biała

    3 sztuki
  • boczek wędzony

    1/2 kg
  • patyki do szaszłyków

  • papryka zielona

    1 sztuka
  • imbir w zalewie

    1 posiekany
  • olej sezamowy

    1 łyżka
  • trawa cytrynowa

    1 (z zalewy)
  • Grill - przyprawa klasyczna

    2 łyżki
  • papryka czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte,osuszone ręcznikiem papierowym piersi kurczaka pokroić w dość dużą kostkę.Składniki marynaty wymieszać trzepaczką,połączyć z mięsem,wymieszać i włożyć do lodówki na całą noc.Patyki do szaszłyków moczyć kilka godzin w wodzie.Umyte,oczyszczone papryki,cebule i boczek pokroić w taką samą kostkę jak piersi.Na każdy szaszłyk brać dwa patyki i nadziewać na przemian mięso,cebulę,boczek i paprykę.Piec na grillu przez 30-35 minut smarując co jakiś czas marynatą przecedzoną przez sitko.Smacznego!

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ZEWA

17.05.2011 19:59
ach jak ja lubię takie jedzonko

Bart

31.01.2011 23:51
diabelskie czyli aż tak pikantne?

oliwkowa

28.10.2010 21:11
uwielbiam bardzo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat