Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki w sosie chrzanowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 700 g
woda 1,5 l
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt
chrzan tarty 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
ziele angielskie 3-4 ziarenka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki w sosie chrzanowym

Kroki postępowania

1
Szynkę pokroić w niezbyt grube plastry, mniej więcej jak na kotlety schabowe. Kawałki mięsa lekko roztłuc i opróczyć solą z pieprzem.
Krok 1 - Bitki w sosie chrzanowym foto
2
Następnie obsmażyć na patelni na oleju z obu stron. Wodę zagotować z dodatkiem listków laurowych i ziela angielskiego.
Krok 2 - Bitki w sosie chrzanowym foto
3
Na wrzątek wrzucić obsmażone plastry szynki. Doprawić do smaku sola z pieprzem i dusić na wolnym ogniu aż mięsko będzie miękkie.
Krok 3 - Bitki w sosie chrzanowym foto
4
Mąkę wymieszać ze śmietaną i chrzanem z odrobiną wywaru. Zagęścić sos. Bitki podawać z ulubionymi dodatkami.
Krok 4 - Bitki w sosie chrzanowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 17.05.2014 16:02
obiadek co się zowie
w mojej kuchni 17.05.2014 09:11
pyszne danie obiadowe
Megg 16.05.2014 23:49
bardzo smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak