Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórkowe pulpety

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórek kiszony 3 małe szt.
mięso mielone 30 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat
cebula 1 szt.
jajko 1 szt.
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: ogórkowe pulpety

Kroki postępowania

1
Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach o odsączyć z nadmiaru soku.
Krok 1 - ogórkowe pulpety foto
2
Mięso wyrobić ze startą na tarce cebula, solą, pieprzem i bułką tartą.
Krok 2 - ogórkowe pulpety foto
3
Dodać ogórki i dobrze wyrobić.
Krok 3 - ogórkowe pulpety foto
4
Urobić kulki/klopsy.
Krok 4 - ogórkowe pulpety foto
5
Gotować na parze ok 20-30 minut.
Krok 5 - ogórkowe pulpety foto
6
gotowe :)
Krok 6 - ogórkowe pulpety foto
7
Bardzo dobrze smakują z sosem koperkowym i ziemniakami :)
Krok 7 - ogórkowe pulpety foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 10.05.2014 12:33
takie pulpeciki muszą być pyszne
Ewelina1991 10.05.2014 08:22
ciekawy pomysł na pulpety :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak