ogórkowe pulpety

ogórkowe pulpety

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek kiszony

    3 małe szt.
  • mięso mielone

    30 dag
  • bułka tarta

  • cebula

    1 szt.
  • jajko

    1 szt.
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - ogórkowe pulpety
Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach o odsączyć z nadmiaru soku.
Krok 2 - ogórkowe pulpety
Mięso wyrobić ze startą na tarce cebula, solą, pieprzem i bułką tartą.
Krok 3 - ogórkowe pulpety
Dodać ogórki i dobrze wyrobić.
Krok 4 - ogórkowe pulpety
Urobić kulki/klopsy.
Krok 5 - ogórkowe pulpety
Gotować na parze ok 20-30 minut.
Krok 6 - ogórkowe pulpety
gotowe :)
Krok 7 - ogórkowe pulpety
Bardzo dobrze smakują z sosem koperkowym i ziemniakami :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Laila2786

10.05.2014 12:33
takie pulpeciki muszą być pyszne

Ewelina1991

10.05.2014 08:22
ciekawy pomysł na pulpety :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat