Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą, pieczarkami i papryką

Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą, pieczarkami i papryką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    3 szt
  • kiełbasa śląska

    4 szt
  • masło

    1 łyżka
  • ser żółty

    20 dag
  • papryka czerwona

    1 szt
  • majeranek Prymat

  • Kucharek - uniwersalna

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki pokroić w cienkie plastry i obgotować na półtwardo w osolonej wodzie.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i wyłożyć na dno obgotowane ziemniaki . Pieczarki pokroić w plasterki a cebulę w piórka i przesmażyć na patelni doprawiając Kucharkiem, pieprzem i majerankiem. Warzywa wyłożyć na ziemniaki. Paprykę pokroić w paski i chwilę podsmażyć na patelni a następnie przełożyć do naczynia jako kolejną warstwę.
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wymieszać ze śmietaną a następnie wylać na resztę składników.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180* i piec ok 30 min.

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agnieszka91

08.05.2014 14:57
kocham takie zapiekanki

drmaciej

05.05.2014 19:29
Takie zapiekanki lubię najbardziej

Joannasz3190

05.05.2014 17:57
Uwielbiam zapiekanki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat