Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KREM ZE SZPARAGÓW

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi białe 2 pęczki
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1/4 bulwy
bulion warzywny 800 ml
por (biała część) 1
sos sojowy jasny

Przepis i sposób przygotowania na: KREM ZE SZPARAGÓW


Por kroję w plasterki. W garnku rozgrzewam odrobinę oleju,
wrzucam por i przesmażam.
Szparagi obieram (jeśli są młode, wystarczy je umyć i usunąć łuski),
kroję w małe kawałki. Pietruszkę i seler obieram i również drobno kroję.
Warzywa wrzucam do garnka z przesmażonym porem, chwilę razem
podgrzewam, następnie zalewam bulionem tak, by ten zakrył w całości
warzywa. Gotuję do miękkości. Następnie całość miksuję za pomocą
blendera, doprawiam ewentualnie do smaku i podaję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 04.05.2014 10:15
ładnie się prezentuje :)
V_kuchareczka 04.05.2014 09:19
przepyszny kremik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak