Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany bakłażan

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1 sztuka
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
sól 1 szczypta
olej do smażenia 0.5 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany bakłażan

Bakłażana kroimy na 0.5 cm plastry. Solimy delikatnie i odstawiamy na godzinę. Następnie bakłażana płuczemy i suszymy ręcznikiem papierowym. Plastry bakłażan smarujemy musztardą i odstawiamy na godzinę. Po tym czasie nagrzewamy patelnię grillową i smażymy bakłażana z 2 stron. Podajemy do obiadu zamiast sałatki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kornelcia 13.05.2014 23:25
chętnie wypróbuje
Czyki 04.05.2014 15:31
Wspaniale to zrobiłaś:)
Lis 04.05.2014 13:17
Pyszny taki bakłażan:)
Wacław 04.05.2014 11:01
pyszny taki bakłażan z grilla !
fotoviderek 04.05.2014 08:51
Super pomysł :)
Ankha 04.05.2014 07:47
Przyda się w sezonie grillowym
Noruas 04.05.2014 01:21
smakowity grill
Magula 04.05.2014 00:13
Bardzo podoba mi się ten przepis, jest prosty i smaczny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak