Rydze marynowane

Rydze marynowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ocet winny

    350 ml
  • cukier

    10 dag
  • sól

    2 łyżki
  • pieprz ziarnisty

    8 szt
  • gorczyca

    1 łyżeczka
  • goździki

    4 szt
  • kwasek cytrynowy

    1 łyzeczka
  • rydze

    1 (kapelusze)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapelusze rydzów oczyścić, umyć, wrzucić do wrzącej osolonej wody z dodatkiem kwasku cytrynowego, gotować 10 minut. Odcedzić i ostudzić wkładając na kilka godzin do zimnej wody. Osączyć, ułożyć w małych słoiczkach. Ocet zagotować z wodą, cukrem, solą i przyprawami korzennymi. Gorącą wodą zalać rydze. Słoiki zamknąć i pasteryzować ok 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ben-ka

17.02.2014 08:22
I ja mam takie marynowane rydze:)

m1monika

29.06.2012 08:01
bardzo lubię rydze :-)

kate.500

25.06.2012 07:37
super

Angelika10

07.05.2012 20:39
fajne

madagaskar

08.11.2010 19:14
Pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat