Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka prażone w słoiku

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 kg
sok z cytryny 0,5 sztuka
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka prażone w słoiku

Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne. Kroimy w niedużą kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny.

Do garnka wkładamy połowę jabłek, wlewamy 1/4 szklanki wody i prażymi na średnim ogniu przez 5 minut.

Dorzucamy pozostałe jabłka i smażymy jeszcze 3-4 minuty.

Słodzimy do smaku.

Gorące jabłka przekładamy do słoiczków. Pasteryzujemy 10-15 minut od momentu zagotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisoglam 06.05.2014 08:30
Pyszne te jabłuszka :)
gosiag 03.05.2014 13:51
jabluszka super . zawsze pod reką
barbara11561 03.05.2014 10:19
masz świetne słoiczki na swoje konfitury
Ola1984 03.05.2014 08:48
W sam raz do pysznych wypieków i naleśników.
norweska20 03.05.2014 00:11
moc zastosowań, zawsze przydatne
Lis 02.05.2014 23:26
Super jabłuszka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak