Biszkopt z galaretką

Biszkopt z galaretką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • jajka

    8 szt
  • cukier puder

    1/2 szkl
  • mąka

    1 szkl
  • sok z cytryny

  • margaryna

    1 kost
  • galaretki cytrynowe

    2 opak
  • cukier

    1,5 szkl
  • polewa czekoladowa

    1 opak
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

CIASTO
4 żółtka ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, mieszając dodajemy 4 łyżki gorącej wody i mąkę z proszkiem do pieczenia.
Ubić białka, połączyć z ciastem piec w temp.170 stop.
Masa z galaretek
Galaretki rozpuszczamy w 350 ml wody.
Nasączyć biszkopt wodą z cukrem i sokiem z cytryny.
Margarynę utrzeć z cukrem dodając po 1 żółtku.
Na koniec dodajemy tężejącą galaretkę.
Ubić pianę z białek, wymieszać z masą, dodać aromat.
Masę wyłożyć na ciasto, ozdobić polewą czekoladową.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

24.03.2011 18:33
Znakomite ciasto.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat