rybno-porowa zupa krem z pestkami dyni

rybno-porowa zupa krem z pestkami dyni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z mintaja

    300 g
  • por (białe części)

    2 sztuki
  • jogurt naturalny

    1 łyżka
  • pestki dyni

    1 garść
  • masło

    1 łyżka
  • koper świeży

  • woda

    600 ml
  • sól

  • pieprz

  • gałka muszkatołowa mielona

  • ziemniaki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

• ziemniaki obrać , pokroić w małą kostkę, por oczyścić pokroić w krążki,
• obsmażyć na patelni na maśle,
• rybę pokroić w kostkę dodać na patelnie i jeszcze chwilę smażyć,
• przełożyć do garnka, zalać wodą, ugotować,
• zupę zmiksować, dodać przyprawy i jogurt, jeszcze chwilę gotować,
• pestki dyni uprażyć na suchej patelni,
• zupę wlać do miseczek, posypać pestkami dyni i posiekanym koperkiem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewelina/bunia

22.04.2011 19:16
ciekawe

annamariakowalczyk3

01.11.2010 13:36
pycha,

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat