Sposób przygotowania
Ciasto: jajka ubij mikserem z cukrem, następnie dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Dokładnie wymieszaj. Blache wyłóż papierem do pieczenia i wlej ciasto wyrównując. Piec w 180 stopniach ok.30 min. Po ostudzeniu przekrój na 2 blaty.
Krem: z mleka i proszków budyniowych przygotuj budyń, uważając, by się nie przypalił. Wystudź od czasu do czasu mieszając. Gdy budyn jest juz zimny zmiksuj go z margaryną.
Na blat ciasta przełóż krem, przykryj drugim blatem i lekko dociśnij. Ciasto posmaruj masą krówkową i udekoruj migdałami.
Krem: z mleka i proszków budyniowych przygotuj budyń, uważając, by się nie przypalił. Wystudź od czasu do czasu mieszając. Gdy budyn jest juz zimny zmiksuj go z margaryną.
Na blat ciasta przełóż krem, przykryj drugim blatem i lekko dociśnij. Ciasto posmaruj masą krówkową i udekoruj migdałami.
Spróbuj również
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
Konto zablokowane