Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pod pierzynką serową

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1 kg
pieczarki 400 gram
kukurydza w puszce 1/2 szt.
ser żółty 300 gram
Pieprz czarny mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pod pierzynką serową

Kroki postępowania

1
Pieczarki obrać ze skórek i drobno pokroić, na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić pieczarki i usmażyć.Doprawić do smaku.
Krok 1 - Schab pod pierzynką serową  foto
2
Schab podzielić na kawałki. Rozbić mięso tłuczkiem jak zwykłe kotlety.
Posolić i popieprzyć z obu stron mięso.
Na patelni rozgrzać tłuszcz.
Następnie usmażyć z obu stron mięso na patelni.
Krok 2 - Schab pod pierzynką serową  foto
3
Piekarnik nagrzać do 160 stopni.
Usmażone mięso ułożyć na brytfannie , nałożyć na nie po łyżce usmażonych pieczarek i łyżce kukurydzy.
Krok 3 - Schab pod pierzynką serową  foto
4
Ser pokroić w plastry i ułożyć na pieczarkach. Włożyć brytfannę do piekarnika i gdy ser się roztopi wyciągnąć z pieca.
Można podawać z sosem czosnkowym.
Krok 4 - Schab pod pierzynką serową  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 30.04.2014 20:51
smaczne mięsko!
Lidzia 30.04.2014 15:19
Fajnie wygląda i pewnie tak smakuje.
Pani Domu 30.04.2014 14:29
świetny pomysł
Zdzisław 30.04.2014 12:09
dla mnie pyszne danie na talerzu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak