Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa zupa z serem pleśniowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

warzywa 1/2 kg
ziemniaki 1/2 kg
ser pleśniowy 15 dag
rosół z kury Kucharek 5 szklanek
natka pietruszki
pieprz
śmietana kremówka

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupa z serem pleśniowym

Wykonanie:
Warzywa umyć, obrać, pokroić, zalać gorącym rosołem, ugotować do miękkości, następnie zmiksować razem z serem pleśniowym około 10 dag sera. Ziemniaki obrać, pokroić w słupki, zalać wrzącą wodą i ugotować. Gotową zupę- krem rozlać na talerze, wrzucić słupkowe ziemniaki, dodać pokruszony ser pleśniowy, posypać natką pietruszki i okrasić śmietanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata3 29.04.2014 16:51
wyśmienita zupa :)
MarchiochaKucharzy 29.04.2014 10:52
mój mąż byłby w niebie!
Agnieszka-87-25 29.04.2014 07:37
zupka bardzo pomysłowa i smaczna na obiadek
msmariusz 28.04.2014 23:40
fajna zupka
halina16 28.04.2014 22:05
dobra zupa
Joannasz3190 28.04.2014 20:25
Ciekawy pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak