Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynamonowe rogaliki

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
masło 30 gram
cynamon Prymat 3 łyżeczki
cukier 4-5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Cynamonowe rogaliki

Ciasto rozwinąć, masło rozpuścić.
W miseczce wymieszać cynamon z cukrem.
Ostudzonym masłem posmarować ciasto, posypać dobrze mieszanką cukrowo cynamonową i zwinąć je jak roladę.
Kroić ciasto na nieduże kawałki na trójkąty ale nie z ostrym czubkiem, każdy kawałek nacisnąć tępą stroną noża po środku, tak przygotowane kłaść na blaszce do pieczenia i piec w 200' przez ok. 15-20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cassie 12.12.2022 18:45
Za dużo masła. Polecam dać mniej .
Klausia 22.03.2016 19:22
wyglądają idealnie
asiatok 06.01.2016 15:30
Cudowne połączenie! I jakie szybkie wykonanie. Super przepis!
msmariusz 25.05.2015 23:46
smaczne rogaliki
ao_12 28.04.2014 20:35
uwielbiam cynamon, w połączeniu z ciastem francuskim pewnie rewelacyjnie smakuje:)
everay 28.04.2014 09:57
mniam mniam mniam
Wiktoria29 28.04.2014 09:44
wyglądaja super, smakuję pewnie jeszcze lepiej
Ola1984 28.04.2014 09:32
Świetna propozycja na szybko na coś na słodko :)
ada.la 28.04.2014 07:18
wyglądają bajecznie
Lidzia 28.04.2014 05:18
Pyszna propozycja.
Róża1 27.04.2014 23:37
moje ulubione z ciasta francuskiego ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak