Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowe łódeczki.

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 35 dag
szczypior 1 pęczek
czosnek 2-3 ząbki
masło 1 łyżka
śmietana 12% 2-3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
kapary całe Smak 2 łyżki
cykoria 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowe łódeczki.

Liście szpinaku pozbawić ogonków,umyć i zblanszować w osolonej wodzie.Odcedzić i posiekać.Na patelni rozgrzać łyżkę masła,włożyć szpinak i podgrzewać,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,posiekany szczypior,sól i pieprz,a następnie ciągle podgrzewając dodać śmietanę i wymieszać.
Umyć cykorię,oddzielić listki,szpinak nakładać do łódeczek i na każdą porcję położyć kilka sztuk kaparów.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 15.06.2014 08:23
extra pomysł
Alex_M 09.05.2014 10:18
podoba mi się ten pomysł
anemon 26.04.2014 21:16
Świetna przekąska, pięknie podana.
Joannasz3190 26.04.2014 12:52
Wyglądają pysznie :)
Róża1 26.04.2014 11:18
bardzo smaczna przekąska :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak