Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłko, gruszka i paczuszka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko 1
gruszki 1
ciasto francuskie 1 opakowanie
jajko 1
cynamon do smaku
cukier brązowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: jabłko, gruszka i paczuszka

Gruszkę i jabłko obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy je do garnuszka, dodajemy cukier, cynamon i trochę wody. Dusimy aż będą miękkie, następnie odkładamy do ostygnięcia.
Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty, na środek kładziemy farsz i zawijamy na kształt koperty. Przygotowane paczuszki kładziemy na blaszce z papierem do pieczenia i smarujemy rozbełtanym jajkiem.
Paczuszki pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni ok.12-15 minut (w zależności od piekarnika)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 10.05.2014 22:41
Super paczuszki :-)
stef 15.04.2014 18:18
Rymowanka i paczuszka -świetne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak