Naleśniki z pieczarkami,wędzoną szynką ,serem długo dojrzewajacym

Naleśniki z pieczarkami,wędzoną szynką ,serem długo dojrzewajacym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto naleśnikowe

  • mleko 2 %

    1 szkl
  • mąka tortowa

    1/2 szkl
  • jajka

    2 szt
  • sól

    2 szczypty
  • olej roślinny

    1 łyżka

Farsz ;

  • usmażone pieczarki

    6 łyżek
  • szynka wędzona

    6 plastrów
  • ser żółty

    150 g
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ze składników na naleśniki ,robimy ciasto ,ja wrzuciłam wszytsko do kielicha i zmiksowałam ,ciasto ma być dość płynne by naleśniki były delikatne .
Pieczemy na suchej rozgrzanej patelni do lekkiego zrumienienia .
Porcja na 6 szt

Na każdy upieczony naleśnik nakładamy łyżkę pieczarek ,takich smażonych ,na to dałam pokrojoną w kosteczkę szynkę wędzoną z fileta ,sama akurat robiłam ,więc była bardzo aromatyczna , na to ścieramy żółty ser ostry ,długo dojrzewający ,a na koniec poszatkowaną świeżą natkę ,zwijamy w rulon i wkładamy do piekarnika na 10 min w tem 150st .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna133

14.04.2014 15:54
prosty ,smaczny obiad/przekąska bardzo aromatyczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat