Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poświąteczna pierś z kurczaka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 duża sztuka
metka cebulowa 10 dkg
cebula 1/2 sztuki
natka pietruszki 1 garść
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżeczki
mozzarella w kulce 70 g
olej do smażenia
Przyprawa do mięs Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Poświąteczna pierś z kurczaka

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w kostkę, przełożyć do miseczki. Dodać do niej rozdrobnioną metkę cebulową, musztardę, posiekaną natkę i pokrojoną w małą kostkę mozzarellę.
Krok 1 - Poświąteczna pierś z kurczaka foto
2
Wszystko dokładnie wymieszać. Każdą pierś z kurczaka naciąć w środku, żeby otrzymać kieszonki. Do mięsnych kieszonek nałożyć przygotowany farsz. Brzegi mięsa zabezpieczyć wykałaczkami.
Krok 2 - Poświąteczna pierś z kurczaka foto
3
Nadziane mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, posypać z obu stron przyprawą do mięs.
Krok 3 - Poświąteczna pierś z kurczaka foto
4
Mięso z obu stron mocno zrumienić.Do zrumienionego mięsa wlać szklankę wody.
Krok 4 - Poświąteczna pierś z kurczaka foto
5
Dusić na średnim ogniu pod przykryciem po 10 minut z obu stron. Gotowe mięso podzielić na porcje.
Krok 5 - Poświąteczna pierś z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak