Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z boczkiem

4.0
(21)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki główne

ryż jaśminowy 1 szk
groszek konserwowy 1/2 puszka
cebula 1
papryka czerwona 1/3
kapusta pekińska 1 szk

Sos

majonez 1/3 szk
ketchup pikantny 1/3 szk
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
chili Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z boczkiem

Kroki postępowania

1
Składniki sosu dokładnie wymieszać. Boczek pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię i podsmażyć a potem wysypać na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym i odsączyć go z tłuszczu. Groszek odsączyć z zalewy na sitku. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Na dno szklanek rozłożyć ryż, potem groszek,
Krok 1 - Sałatka ryżowa z boczkiem foto
2
cebulę, paprykę
Krok 2 - Sałatka ryżowa z boczkiem foto
3
kapustę pekińską. Następnie polać przygotowanym sosem i posypać boczkiem. Udekorować roszponką i podawać.
Krok 3 - Sałatka ryżowa z boczkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 24.08.2016 19:26
Świetna propozycja
Ada-Gaba 18.08.2014 16:50
pięknie podane
Klausia 21.05.2014 14:58
bardzo fajnie ją podałaś :)
jasiek 12.05.2014 16:23
ciekawy sposób podania
Margo1 10.04.2014 06:35
Bardzo fajna sałatka
wyattearp 09.04.2014 18:22
przepięknie podane
sylwia_sl 09.04.2014 13:30
Bardzo ładnie i apetycznie podane - na pewno takie zrobię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak