Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z marynowanymi warzywami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 1 szklanka
jajko 1
mleko 3/4 szklanki
sól do smaku

Warzywa

papryka marynowana 1 słoik 1 l
ogórki konserwowe 1 słoik 1 l
cebula 2 szt

Sos

woda 3/4 szkl
olej 1/4 szkl
koncentrat pomidorowy 200 g
ketchup pikantny 3 łyżki
cukier 1 łyżka

Inne

filety rybne 1 kg
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz

Porada

Ryba jest pyszna na zimno i na gorąco.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z marynowanymi warzywami

Kroki postępowania

1
Kostki z ryby lub pokrojone na drobniejsze kawałki filety doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 1 - Ryba z marynowanymi warzywami  foto
2
Z mąki, jajka i mleka robimy ciasto gęstsze niż na naleśniki, solimy.
Krok 2 - Ryba z marynowanymi warzywami  foto
3
W cieście moczymy ryby i smażymy na rumiano z obu stron.
Krok 3 - Ryba z marynowanymi warzywami  foto
4
Paprykę, ogórka i cebulę kroimy w drobną kostkę i mieszamy.
Krok 4 - Ryba z marynowanymi warzywami  foto
5
Wodę, olej, ocet, koncentrat, keczup i cukier przekładamy do garnka i zagotowujemy, mieszając.
Krok 5 - Ryba z marynowanymi warzywami  foto
6
Na talerzu układamy warstwami rybę i warzywa.
Krok 6 - Ryba z marynowanymi warzywami  foto
7
Na koniec polewamy gorącą zalewą.
Krok 7 - Ryba z marynowanymi warzywami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 09.04.2014 10:56
pysznie zrobiona rybka
Monika-twin 08.04.2014 19:36
Fajna rybka
sylwia_sl 08.04.2014 11:38
Pyszna taka rybka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak