Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZIEMNIACZANO-JAJECZNE MEDALIONY

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 500-600 g
jajko 2-3 szt
mąka pszenna 1-2 łyżki
Pieprz czarny Prymat w młynku
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
olej do smażenia
mąka

Porada

Medaliony znakomicie smakują z czerwonym barszczem .

Przepis i sposób przygotowania na: ZIEMNIACZANO-JAJECZNE MEDALIONY

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieramy i gotujemy , dzień przed smażeniem medalionów .
Krok 1 - ZIEMNIACZANO-JAJECZNE  MEDALIONY foto
2
Gotujemy jaja na twardo .
Krok 2 - ZIEMNIACZANO-JAJECZNE  MEDALIONY foto
3
Jajka studzimy , obieramy ze skorupek .
Krok 3 - ZIEMNIACZANO-JAJECZNE  MEDALIONY foto
4
Ziemniaki ugotowane poprzedniego dnia mielimy w maszynce do mięsa .
Krok 4 - ZIEMNIACZANO-JAJECZNE  MEDALIONY foto
5
Mielimy też jajka .
Krok 5 - ZIEMNIACZANO-JAJECZNE  MEDALIONY foto
6
Do ziemniaków i jajek dodajemy sól i przyprawy .
Krok 6 - ZIEMNIACZANO-JAJECZNE  MEDALIONY foto
7
Wbijamy całe jajko(zapomniałam podać w skł.).
Krok 7 - ZIEMNIACZANO-JAJECZNE  MEDALIONY foto
8
Dodajemy mąkę , całość mieszamy na jednolitą masę .
Krok 8 - ZIEMNIACZANO-JAJECZNE  MEDALIONY foto
9
Z masy formujemy kule , które spłaszczamy .
Krok 9 - ZIEMNIACZANO-JAJECZNE  MEDALIONY foto
10
Panierujemy medaliony w mące .
Krok 10 - ZIEMNIACZANO-JAJECZNE  MEDALIONY foto
11
Rozgrzewamy olej na patelni , smażymy medaliony z każdej strony na rumiano .
Krok 11 - ZIEMNIACZANO-JAJECZNE  MEDALIONY foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 07.04.2014 07:27
świetny przepis
Monika-twin 06.04.2014 20:41
Ale fajny przepis.
wwwiolka 06.04.2014 20:31
Bardzo fajny przepis.
norweska20 06.04.2014 20:13
lubię tego typu pulpeciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak