Rolada z serkiem homogenizowanym

Rolada z serkiem homogenizowanym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 sztuk
  • mąka pszenna

    5 łyżek
  • cukier

    5 łyżek
  • serek homogenizowany

    25 dag
  • galaretka owocowa

    1 opakowanie
  • żelatyna

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie ucierając dodawać po łyżce mąki. Gdy już mąka zostanie wmieszana dodawać po łyżce piany z białek. Mieszać ręcznie( łyżką lub kulką- nie mikserem!) aż do wymieszania wszystkich składników na jednolitą masę. Ciasto rozsmarować na blaszce i piec około 25 minut w temp. 180 stopni. Galaretkę rozpuścić w szklance wody, żelatynę w 3- 4 łyżkach wody, żelatynę wymieszać z galaretkę i odstawić. Gdy galaretka zacznie tężeć należy zmiksować ją z serkiem homogenizowanym na jednolitą masę. Masę rozsmarować na biszkopcie i zawinąć go na kształt rolady( ścisło). Odstawić do całkowitego stężenia masy. Roladę można polać lukrem, polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

KasiaK90

18.03.2012 14:00
pyszny na pewno

IKrakowianka

16.02.2012 19:44
pychotka

BozenA

26.09.2011 16:02
rewelacja

BozenA

26.09.2011 16:02
rewelacja

Edyta38

01.06.2011 09:03
musi smakować

Barbara55

28.05.2011 20:02
super rolada

jasiek

17.05.2011 11:15
bardzo fajny przepis

Agnik

25.03.2011 07:48
coś z niczego ;)

Bart

19.02.2011 20:14
ciekawe

rakow2

02.02.2011 15:38
taka rolada jest super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat