Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z ricottą i czekoladą

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto pierogowe

mąka pszenna 3 szklanka
mleko 2% 1 szklanka
sól 1 szczypta
oliwa 1 łyzka

nadzienie

ser biały 35 dkg
czekolada gorzka 6 dkg
cukier 2 łyżki
śmietana 30% 1 łyżka
budyń śmietankowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z ricottą i czekoladą

Z podanych składników zagnieść ciasto elastyczne ciasto.
Ciasto zawinąć w folię i odstawić na 30 minut.
Ser skręcić maszynką do mielenia mięsa.
Czekoladę drobno pokroić.(temperatura pokojowa).
Do sera dodać czekoladę, cukier, proszek budyniowy wymieszać. Śmietanę dodajemy jeśli
ser jest zbyt suchy.
Na podsypanej mąką stolnicy, rozwałkować cienko ciasto.
Wycinać krążki przyrządem do pierogów, nakładać łyżeczkę sera, dokładnie skleić.
Ugotować pierogi w lekko osolonej wodzie, od wypłynięcia około 3-4 minuty.
Wybierać pierogi podbierakiem, ułożyć na talerzu.
Podawać posypane startą czekoladą i kleksem ubitej śmietany.
SMACZNEGO!!!!!
Używałam sera ricotta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 15.04.2014 09:38
Ale pyszności!!! Wpadłabym na kilka :)
mysza75 07.04.2014 10:20
Jakie pyszne pierożki
mysza75 04.04.2014 15:51
Oj zjadło by się zjadło
Kejti 02.04.2014 23:26
Nigdy nie próbowałam :-)
Stenka 02.04.2014 18:16
ciekawe połączenie składników, a co za tym idzie i smaków
Alex_M 02.04.2014 17:16
super pomysł :)
Renata9 02.04.2014 13:53
ale pyszne pierogi
ppaulina 02.04.2014 11:34
muszą pysznie smakować
IlonaAlbertos 02.04.2014 11:06
Apetyczne pierożki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak