Różne smakołyki: Doradca Smaku II, odc. 53: Suflet Grand marnier

odc. 53 Doradca Smaku

Różne smakołyki: Doradca Smaku II, odc. 53: Suflet Grand marnier

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3 szt.
  • cukier puder

    20 g
  • likier Grand Marnier

    30 ml
  • mąka

  • masło

  • cynamon mielony

  • papryka słodka mielona

  • sól morska

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Różne smakołyki: Doradca Smaku II, odc. 53: Suflet Grand marnier
Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka wkładamy do miski i dodajemy 1,5 łyżki cukru pudru i mieszamy.
Krok 2 - Różne smakołyki: Doradca Smaku II, odc. 53: Suflet Grand marnier
W drugiej misce ubijamy białka na sztywną pianę z odrobiną soli.
Krok 3 - Różne smakołyki: Doradca Smaku II, odc. 53: Suflet Grand marnier
Do żółtek wlewamy likier Grand Marnier, doprawiamy cynamonem i mieszamy.
Krok 4 - Różne smakołyki: Doradca Smaku II, odc. 53: Suflet Grand marnier
Białka wkładamy do żółtek i mieszamy.
Krok 5 - Różne smakołyki: Doradca Smaku II, odc. 53: Suflet Grand marnier
Wnętrze foremki do sufletu smarujemy dokładnie całe masłem i posypujemy równomiernie odrobiną mąki. Masę przekładamy do foremki, uzupełniając ją do pełna.
Krok 6 - Różne smakołyki: Doradca Smaku II, odc. 53: Suflet Grand marnier
Foremki z sufletem wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180-190 stopni na ok. 10 min aż urośnie do ok. 2-3 cm.
Krok 7 - Różne smakołyki: Doradca Smaku II, odc. 53: Suflet Grand marnier
Suflet posypany cukrem pudrem podajemy na talerzu ozdobionym papryką słodką Prymat.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jejkuchnia

26.03.2018 19:40
Jaki piękny i wyrośnięty!

wyattearp

02.04.2014 12:34
wygląda pysznie

Anna133

02.04.2014 07:16
jeszcze nigdy nie robiłam ,ale moze się odważę

Barbara13

02.04.2014 00:45
Wspaniały suflecik i pięknie wyrośnięty :)

lonax

01.04.2014 20:27
Wygląda na prosty ale bardzo apetyczny suflet, jak to potrafi być ,,najprostsze bywa najsmaczniejsze,,

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat