Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

groch 300 g
kiełbasa pół kg
słonina 10 dag
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Czosnek suszony Prymat
olej do smażenia
cebula 2 szt
marchewka 2 szt
ziemniaki 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka

Groch moczymy przez noc. Kolejnego dnia gotujemy w osolonej wodzie z pokrojonymi w kostkę ziemniakami i marchewką, gotujemy wszystko na małym ogniu, słoninę kroimy w kostkę i topimy na małym ogniu, po wytopieniu dodajemy do niej pokrojoną drobno kiełbasę, po usmażeniu dodajemy całą zawartość patelni do grochu.
Cebule należy pokroić w drobną kostkę zrumienić na oleju i dodać do zupy, gdy groch będzie już miękki należy zupę już wyłączyć, posolić, dodać pieprz, słodką paprykę, czosnek granulowany i majeranek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 01.04.2014 14:48
pyszna zupa!
Michał2 01.04.2014 11:17
taka jaką lubię:)
halina17 01.04.2014 11:00
Lubię zupę grochową.
Pyszota 01.04.2014 10:17
oj, dawno nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak