Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaki drobiowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko z kurczaka 2 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1 kawałek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
sól
Przyprawa do flaków klasyczna Prymat
Majeranek suszony Prymat
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Flaki drobiowe

Udka włożyć do garnka i zalać zimną wodą. Gotować na wolnym ogniu, gdy powstaną szumowiny dokładnie wybrać je łyżką cedzakową. Marchewkę obrać, pokroić w słupki. Seler i pietruszkę również obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Warzywa wrzucić do zupy razem z liściem laurowym i zielem, gotować do miękkości warzyw i mięsa. Następnie wyjąć mięso do ostudzenia i oddzielić je od kości, wrzucić do wywaru. Całość doprawić przyprawą do flaków, solą i majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 16.12.2014 16:50
wyglądają bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak