Przepis dnia, odc. 41. Zupa gulaszowa z bekonem i pomidorami

Przepis dnia, odc. 41. Zupa gulaszowa z bekonem i pomidorami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec wołowy

    200 g (pokrojony w kostkę)
  • boczek wędzony

    50 g
  • olej rzepakowy

    3 łyżki
  • cebula

    1 szt. (pokrojona w kostkę)
  • pieczarki

    100 g
  • rosół wołowy

    1 litr
  • ziemniaki

    2 szt. (pokrojone w kostkę)
  • papryka czerwona

    1/2 szt.
  • papryka zielona

    1/2 szt.
  • papryka żółta

    1/2 szt.
  • pomidory bez skóry

    100 g
  • ogórki kwaszone

    100 g (pokrojone w kostkę)
  • sól morska

    (do smaku)
  • papryka ostra mielona

    (do smaku)
  • przyprawa do gulaszu

    (do smaku)
  • natka pietruszki

    (do smaku)
  • pieprz czarny grubo mielony

    (do smaku)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia, odc. 41. Zupa gulaszowa z bekonem i pomidorami
Mięso i boczek pokroić w kostkę, a następnie wrzucić na rozgrzany olej.
Krok 2 - Przepis dnia, odc. 41. Zupa gulaszowa z bekonem i pomidorami
Po chwili dodać cebulę i pokrojone w cząstki pieczarki, doprawić do smaku.
Krok 3 - Przepis dnia, odc. 41. Zupa gulaszowa z bekonem i pomidorami
Gdy mięso się zrumieni, a cebula zeszkli, dodać ciepły rosół i ziemniaki.
Krok 4 - Przepis dnia, odc. 41. Zupa gulaszowa z bekonem i pomidorami
Gotować aż mięso będzie miękkie. Następnie do zupy dodać oczyszczoną i pokrojoną w kostkę paprykę (można ją wcześniej podsmażyć), pomidory bez skóry i ogórki kwaszone.
Krok 5 - Przepis dnia, odc. 41. Zupa gulaszowa z bekonem i pomidorami
Całość doprawić do smaku.
Krok 6 - Przepis dnia, odc. 41. Zupa gulaszowa z bekonem i pomidorami
Smacznego!

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat