Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot wiśniowy z nutką cytryny

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie bez pestek 1 kg
cytryny 1/2 szt
woda 1,25 l
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot wiśniowy z nutką cytryny

Wydrylowane wiśnie wraz z cytryna pokrojona w plasterki umieszczamy w dużym garnku i zalewamy wodą. Gotujemy na wolnym ogniu przez 10-15 minut. Dosładzamy cukrem wg. uznania. Kompot zlewamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i pozostawiamy do ostygnięcia denkami do dołu. Możemy także zlać przecedzony kompot do dzbanka i pić schłodzony na bieżąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ilona_eS 11.03.2014 20:54
pyszne i proste:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak