Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Wielowarzywna Z Koncentratem I Śmietaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa 2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
cebula 2 sztuki
marchew 2 sztuki
por 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler korzeniowy 1 sztuka
pomidor 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 2,5 łyżki
śmietana proc 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Wielowarzywna Z Koncentratem I Śmietaną

Korpusy płuczemy i zalewamy ok. 2 litrami wody, wrzucamy pokrojone warzywa i kukurydzę z puszki. Gotujemy około 20-25 minut, wyjmujemy korpusy, obieramy z mięsa, wkładamy je do garnka i dosypujemy przyprawy. Co jakiś czas mieszając gotujemy około 20 minut a następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i dosypujemy makaron, mieszamy i gotujemy około 10 minut. Zupę zdejmujemy z ognia i dodajemy śmietanę. Dokładnie mieszamy.

Przyprawy do smaku:
szczypta:
bazylii
oregano
majeranku
czubrycy czerwonej
pieprzu czarnego mielonego

papryki słodkiej mielonej
suszonego koperku
suszonej natki pietruszki
imbiru mielonego
pieprzu ziołowego
soli czosnkowej
pół łyżeczki suszonych sproszkowanych grzybów
łyżeczka Kucharka

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak